Virtualisering

Aditso erbjuder kompetens inom virtualiseringslösningar från alla stora leverantörer såsom Microsoft, VMware, Citrix med flera.

Enklast uttryckt innebär virtualisering att fördela en enda dators resurser, ofta processorn, till flera samtidiga tillämpningar. Exempelvis kan en fysisk server agera värd och tillhandahålla ett större antal virtuella datorer med sin hårdvara samtidigt – utan att det påverkar prestandan för dessa.

Alltså kan en server vara flera servrar. Programvaran på den fysiska servern sköter fördelningen av resurser och du maximerar serverns kapacitet. Genom att låta en fysisk server köra flera operativsystem samtidigt kan serverkraft fördelas mer optimalt mellan servrar och såväl redundans och tillgänglighet blir avsevärt högre.

Modern serverhårdvara är såpass kraftfull att det är möjligt att installera ett flertal servrar på en och samma maskin. Vill man säkerställa tillgängligheten ytterligare kan man med minst två fysiska servrar enkelt skapa ett redundant system. Med hjälp av mjukvaran på de fysiska servrarna kan de virtuella maskinerna transparent förflyttas från en fysisk server till en annan under drift och i händelse av att en av de fysiska servrarna går sönder flyttas automatiskt de virtuella maskinerna över till annan tillgänglig hårdvara och systemet är genast i drift igen.

Förutom allt detta finns det ytterligare en mängd fördelar med en virtualiserad lösning.

Vi kommer gärna ut till er och berättar mer om hur virtualisering eller servervirtualisering kan hjälpa Ert företag. Vi går igenom Er befintliga serverpark och presenterar passande lösningar för Er – helt kostnadsfritt.

 

Hans Hjalmarsson

hans.hjalmarsson@aditso.se
010-220 36 15

För frågor kring MonIToring är det bara att kontakta Hans!

 

Jonas Olsson

jonas.olsson@aditso.se
010-220 36 43

För frågor kring MonIToring är det bara att kontakta Jonas!

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.