Aditso – HostIT

För oss är det självklart att ni skall fokusera på er kärnverksamhet och slippa tekniska problem.

Aditso HostIT erbjuder en molnlösning som bygger på samma system, teknik och funktioner som flera av de stora internationella molnleverantörerna. Det gör att vi kan leverera molntjänster med mycket hög prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Välj mellan en egen skräddarsydd lösning, där ni bestämmer innehållet, eller att ingå i Aditsos gemensamma företagsplattform – ett färdigt paket för bekymmersfri förvaltning.

Tjänsten levereras från vårt egna toppmoderna datacenter i Sverige och det finns alltid tillgång till svensk support.

Att ha sin drift i molnet har många fördelar

Att ha sin drift i molnet har många fördelar och ger en god kontroll och hög skalbarhet av er IT-drift. Genom att hyra infrastruktur och plattformstjänster kommer du att få snabb tillgång till virtuella servrar, lagringsenheter och andra komponenter som kan användas för att bygga en komplett IT-lösning.

Flexibel lösning / Enkelhet och tydlighet

Hos Aditso betalar du endast för det som du använder och kan enkelt och snabbt anpassa lösningen efter företagets förändrade behov. Till skillnad från de stora internationella molnleverantörerna tillämpar vi enklare prissättning, utan några komplexa mätpunkter och trappstegar. Detta skapar förutsägbarhet, enkelhet och trygghet – både nu och i framtiden.

Integrerat med Azure och O365

Våra molntjänster är fullt möjliga att integrera med flera andra ledande leverantörer, till exempel Google eller Office 365. Genom att nyttja de absolut bästa och smartaste funktionerna från olika molntjänster och system finns möjlighet att få en sammankopplad lösning som täcker hela företagets behov på ett enkelt sätt.

Självbetjäning

I vårt datacenter kan du själv hantera dina egna servrar, funktioner och användare. Vill du hellre ha hjälp finns vår servicedesk och våra tekniker tillgängliga för dig. Hos oss kan du skapa en avancerad IT-miljö, helt anpassad efter dina egna önskemål. All administration sker via en enkel webbportal.

Säkerhet

En av de stora fördelarna med molntjänster är tillgängligheten för användarna till företagets dokument och system, oavsett var de befinner sig och med vilken typ av enhet de ansluter med. Detta ställer samtidigt väldigt höga krav på säkerhet, både fysisk och digital säkerhet såväl som driftssäkerhet och tillgänglighet.

Våra fysiska lokaler för datacenter håller högsta klass. De är larmade och kameraövervakade. Tillgång är endast möjligt med personliga passerkort. Strömförsörjning och kylsystem uppfyller N+1 klass (no break system). Lokalerna är brandskyddade med BD60-partitioner. Larm för intrång, ström, kyla och brand är direkt kopplade till extern larmcentral med utryckning.

Den fysiska utrustningen i vårt datacenter är redundant på samtliga områden. Det innebär att tjänster och funktioner fortsätter att fungera även om delar av den fysiska utrustningen skulle gå sönder, expempelvis switchar, router eller fysiska servrar.

Vårt datacenter är uppbygd i flera lager och de underliggande systemen är endast åtkomlig för ett fåtal personer och från speciellt utvalda platser (PAW). Det ger en extremt hög säkerhet mot intrångsförsök, samtidigt som det säkerställer möjlighet till återskapande av fullständiga servrar och system.

Backup av data och funktioner görs kontinuerligt. Denna lagras på skilda geografiska platser för att alltid vara åtkomlig. Både överföring och lagring sker krypterat.

Det finns smarta system och funktioner som monitorerar och kontrollerar både externa och interna system för onormala beteenden och automatiskt kan blockera hela eller delar av systemen.

För de som vill ha ännu högre säkerhet har vi även möjlighet att erbjuda MFA (Multi Factor Authentication) för ytterligare kontroll av åtkomst till hela eller delar av företagets miljö.

Vill du veta mer om Aditso – HostIT och hur Aditso kan hjälpa er? Kontakta oss så berättar vi mer.

Hans Hjalmarsson

hans.hjalmarsson@aditso.se
010-220 36 15

 

Jonas Olsson

jonas.olsson@aditso.se
010-220 36 43

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.