17 januari 2017

Så väljer du rätt IT-leverantör

 

handshake-440959_1920

Det finns många undersökningar om hur mycket tid per dag som vi lägger på IT-relaterade frågor. Det kan handla om att ständigt leta efter dokument, eller att internet krånglar. De flesta tycker att det bästa hade varit om allting ”bara fungerade”.
Det finns en del saker som kan vara extra viktiga att tänka på i valet av ny IT-leverantör.
För att IT på ditt företag ska fungera behövs en IT-leverantör som förstår vad som är viktigt för dig, eftersom att alla företag inte har samma mål med sin IT. Börja med att tänka över vad ditt mål med din nya IT-leverantör är. IT-leverantören kan hjälpa ditt företag att utvecklas, förenkla arbetsuppgifter och ge företaget möjlighet att enbart fokusera på kärnverksamheten.
Anställa eller Outsourca?

Ibland kan det bästa vara att anställa en duktig medarbetare som kan det där med IT. En person som alltid finns på plats och som kan svara på dina frågor. Ett problem med detta kan bli att IT på företaget bara underhålls och inte utvecklas i takt som andra företag inom samma bransch.
Med outsourcing till en IT-leverantör får man den experthjälp som man behöver inom olika IT-områden. Leverantören ser ditt företag som en helhet med fokus på er verksamhet och kan därför hjälpa till på bästa sätt. Man behöver i regel inte oroa sig för vad som händer om en anställd blir sjuk eller byter arbetsplats. Det är också viktigt att IT-leverantören som du väljer är intresserad av nyheter inom IT- branschen, så att ditt företag kan hänga med i utvecklingen.
Support

En viktig egenskap hos en IT-leverantör är att supporten fungerar bra. Det är till dem som du ringer när du har frågor eller behöver hjälp. Undersök lite om hur supporten fungerar. Fråga vilka deras öppettider är eller hur snabbt man kan förväntas få hjälp. Fråga också vad som ingår i supporten och vad som inte ingår. Det är viktigt både för dig som kund och för IT-leverantören att du vet vad som kan förväntas. Annars riskerar hela IT-upplevelsen att bli negativ, både för dig och för din IT-partner.
Fokusera på kärnverksamheten

I många fall har IT-frågan bara blivit tilldelad någon som varken har den nödvändiga tiden, kunskapen eller intresset för arbetsuppgiften. Med en extern IT-leverantör som du litar på, slipper du vara IT-ansvarig på företaget. Du kan istället fokusera på dina huvudsakliga arbetsuppgifter. När du kan fokusera på det du är bäst på och det som du tycker är roligast, så blir arbetet mer effektivt utfört och du gör ditt företag starkare.
Skalbar IT

Fundera på hur du vill att IT på ditt företag ska ha möjlighet att förändras. IT-leverantören eller IT-systemen ska inte vara det som sätter stopp för hur ditt företag utvecklas. Skalbar IT betyder att det är enkelt att växa (eller krympa) åt alla håll och kanter. Ni kanske planerar att expandera, så att ni kommer bli fler medarbetare. Kanske planerar ni öppna ett nytt kontor i en annan stad. Hur ni än ser ut idag, så ska IT inte vara ett problem för företagets framtidsplaner.

 

Läs mer om du väljer rätt IT-leverantör i vår guide.

[btnsx id=”1331″]

 

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.