10 februari 2017

Så får du koll på licenskostnaderna för säsongsarbetare

WaterTAP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många företagare nuförtiden är i stort behov av säsongsarbetare. Problemet man får som företag är att man behöver ha licenser för samtliga anställda hela året även om 95 procent av dem enbart utnyttjas under ett par månader. Lösningen för många företag inom exempelvis turistbranschen har blivit att hyra licenser under den tid de behöver dem och då enbart betala för just den tiden och på så sätt sänka sina licenskostnader.

Lars Carlsson, som driver företag i turistnäringen och har 47 anställa under juli till september men enbart 6 anställda resten av året, säger att:

”Det är som att vrida på en kran, man vrider bara upp antalet licenser när man behöver dem och låter bara kranen droppa resten av året.”

Men det är inte enbart säsongsberoende företag som gillar att hyra sina licenser, det är också något som väldigt många ekonomiansvariga tycker om. Man får en fast kostnad per anställd/månad, det är lätt att räkna på när man fördelar kostnaderna ut på avdelningar och underlättar vid budgeteringen. Man vet vad det kommer att kosta att anställa någon.

Många väljer att gå längre
Många ekonomiansvariga stoppar inte med att bara se över licenskostnaderna och hyr sina programvaror, de väljer att se över samtliga sina IT tjänster och väljer ofta i samband med att man behöver uppgradera sina servrar att istället flytta ut dem i molnet. Man kan även välja att hyra sin arbetsstation och få så sätt en komplett arbetsplats med dator, licenser för de program man använder, servrar i molnet, backup rutiner mm till en fast kostnad per månad. Allt detta gör att man får en komplett IT utrustning med licenser för en anställd på enkelt sätt och enkelt öka på antalet kompletta IT utrustningar vid behov, som att vrida på en kran.

I nästan alla varianter av hyresprogramvaror ingår löpande uppgraderingar utan extra kostnad vilket innebär att man hela tiden har den senaste versionen, antingen lokalt installerad, via webben eller bägge.

 

Läs mer om licensiering av säsongsarbetare och hur man håller koll på licenserna i vårt
dokument 8 digitala sanningar.

Klicka på knappen nedan för att ladda ner dokumentet.

[btnsx id=”1331″]

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.