5 maj 2017

Office365 favoriter

Molnet är ju för de flesta ett begrepp som kan vara lite svårt att ta på. Nedan har jag listat 4 punkter som jag tycker är bra med molnlösning via Office365.

Mail

Ni kan enkelt flytta ifrån er traditionella fysiska mailserver och istället välja den molnbaserade lösningen Office365. Själva flytten kan vara klar på bara några timmar.
I molnet får varje användare en 50 GB mailbox, med samma mailadress som tidigare. Alla mail följer så klart också med, så inget går förlorat vid en flytt. Det går att synkronisera med Active Directory så att inga användare glöms bort.

Lagring

I Onedrive kan du dela dina dokument både internt och externt. Du bestämmer själv vem som får ta del av dokumenten. Alla användare får 1 TB utrymme för lagring av bilder, filmer och dokument med mer. I Onedrive kan du enkelt skapa olika mappar för olika pågående projekt och ge rätt personer tillgång till rätt mapp. Istället för att skicka runt dokument som redigeras var för sig för att sedan skickas runt igen kan ni nu jobba i samma dokument samtidigt. Dokumentet som ligger sparat i Onedrive kommer alltid vara den rätta, senaste versionen, allt för att göra samarbetet i gruppen mycket enklare.

Rapporter

För de som gillar levande lite mer levande rapporter än listor med data är Power BI ett spännande verktyg. Här visualiseras och analyseras datakällor på ett roligare och färggrannare sätt. Du får tabeller och diagram i en överskådlig dashboard som du sedan enkelt kan dela till kollegor.
Läs mer om Power BI här:

/5-fordelar-med-power-bi/
/power-bi-del-1-att-skapa-upp-en-koppling-till-en-datakalla-och-borja-visualisera/

Officepaketet

Efter flytt till Office365 så finns alla Officepaketets program att hämta som nedladdning. De vanliga som Outlook för mail och Word för ordbehandling men även program som Skype för företag med flera. Genom att köpa licenser via Office365 så får ni alltid gratis uppdatering till senaste versionen, allt för att företaget ska vara så synkroniserat och säkert som möjligt. Varje användare har möjlighet att ladda hem programmen på 5 olika enheter så alla Officeprogram alltid finns tillgängligt, både på hemmakontoret och på arbetsplatsen. Programmen går även att använda online. Då behövs ingen nedladdad version av Office. Denna varianten kan också vara bra om du snabbt behöver redigera något dokument på en enhet där Office inte finns installerat. Allt du behöver är en webbläsare och internetaccess. Fördelen med att ladda ner programmet å andra sidan, är att du kan jobba offline med dina filer, för tillfällen när internet saknas.

 

För att se vad ditt företag kan få ut av Office365, boka en demo med oss:

[btnsx id=”1472″]

 

 

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.