24 mars 2017

5 fördelar med flytten till molnet

MovingToTheSky

Tillhör ni den skaran som inte har påbörjat flytten till molnet ännu? Nedan listar jag 5 fördelar med att genomföra den flytten redan nu. Det finns naturligtvis fler fördelar, men jag har valt de fem bästa.

1.Alltid senaste versionen

Det finns nätbrottslingar som vill komma åt ert företags data och till och med kryptera den för att begära pengar. Därför måste du se till att ha de senast uppdaterade programvarorna för att undvika sårbarheter.

Med en molntjänst som Office 365 har alla användare på företaget alltid den senaste versionen och kan på så sätt vara så säkra so,m de kan bli när det gäller skydd från suspekta e-postmeddelanden.

 

2.Olika versioner, fast samma
Office finns i flera olika versioner, lokalt installerad, som webbapplikation och till och med på telefonen som en app. Och alla varianter läser samma filer. Har användaren dessutom sparat dokumentet på OneDrive kan han eller hon påbörja att jobba i dokumentet på jobbet och editera det på vägen hem på bussen. De fungerar på alla enheter PC, Mobil, surfplattan, Mac. Användaren väljer var han eller hon ska slutföra jobbet.

 

3.Molnbaserat
Hela Office 365 är molnbaserat och därför datoroberoende. Går datorn sönder kan användaren fortsätta jobba på en ersättningsdator. Detta underlättar också samarbetet med kollegor och kunder då man lätt kan dela dokument utan att hindras av företagens brandväggar.

 

4.Kostnadseffektivt
Företaget betalar per månad per användare. Detta betyder att ni kan skala upp eller skala ner antalet licenser om verksamheten skulle förändras. Eftersom licensen baseras på användaren följer den också användaren till nya klienter. Man har rätt till installation på upp till 5 enheter.

 

5.Tillgängligt
Om ditt företag väljer att göra flytten till molnet med hjälp av Office 365 gör ni också informationen tillgänglig på smidigt sätt. Dina användare kan välja att dela med sig av dokument till personer utanför den egna organisationen. Inga mer projekt dokument som ska mailas fram och tillbaka till alla inblandade i projektet så man inte har en aning om vilken som var den senaste versionen. Alla får tillgång till samma dokument och kan redigera det samtidigt.

Dessutom kommer användarna åt dokumenten överallt.

 

Sammanfattningsvis
Genom att flytta till Office 365 lyfter ni ert företag till skyarna. Samtidigt säkrar ni upp kommunikationen och säkerställer ett enklare samarbete genom tillgänglighet till ett kostnadseffektivt pris.

 

Är du nyfiken på att få veta mer om hur man lyfter ert företags IT-miljö till molnet? Boka då en demo med oss!

 

 

[btnsx id=”1472″]

 

 

 

Kom igång!

Kontakta oss så återkommer vi till dig med mer info.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.